fbpx

milk-boneS obzirom na nedavne napise u medijima vezano uz pojavu nekotrolirane razine toskina aflatoksina u mlijeku, proizvođač Renarthra želi obavijestiti sve korisnike da se pri proizvodnji ne koriste sirovine koje proizvode tvrtke Dukat ili Vindija. 

Pri proizvodnji Renarthra se koristi sastojak dobiven iz sirutke (OsteolTM) koji je redovito kontroliran na prisutsvo plijesni koje mogu biti uzrok toksikološkog onečišćenja.  Osteol je protein dobiven iz mlijeka putem sofisticiranog postupka purifikacije i izolacije kojim se iz sirtuke odstranjuju nepotrebne masti i šećeri (uključujući laktozu), a  kao rezultat purifikacije ostaje visoko pročišćeni protein, za kojega je brojnim znanstvenim studijama utvrđeno da  ima blagotvorno djelovanje na kosti i zglobove.

 

Osteol  je prirodni glikoprotein. Istraživanja pokazuju da Osteol snažno potiče razvoj i diferencijaciju stanica važnih za stvaranje kosti i hrskavice (osteoblasta), te da ima sposobnost inhibicije stvaranja stanica koje razgrađuju kosti i hrskavicu (osteoklasta). Zato Osteol ima važnu fiziolšku ulogu pri rastu kostiju, te potencijalno lijekovito djelovanje. U klinčkim ispitivanjima utvrđeno je da Osteol u kombinaciji s drugim sastojcima ima protu-upalno djelovanje koje je usporedivo s djelovanjem lijeka ibuprofena. 

Comments powered by CComment