fbpx

U svjetlu novih rezultata, uloga vitamina K za naše zdravlje može se usporediti sa značajem vitamina D. Ima važnu ulogu u formiranju zglobova i stijenki krvnih žila, važan je za rast stanica i zdravlje kostiju, no prvenstveno je poznat po svojoj ulozi u zgrušavanju krvi.

Vitamin K protiv osteoporoze

Gustoća kostiju doseže svoj maksimum u dobi od 20-25 godina, kada koštana masa prestaje rasti. Zbog toga je već u mladosti važno obratiti pažnju na pravilnu prehranu i dodatke prehrani kako bismo sačuvali zdravlje naših kostiju.

Istraživanja su pokazala da nedostatak vitamina K može povećati gubitak koštane mase kao i rizik od osteoporoze i lomova, dok unos vitamina K pomaže formiranje kostiju te ugradnju kalcija u kosti, pa ne dolazi do njegovog taloženja na stijenke krvnih žila.

Složena zaštita za zaštitu naših kostiju

Nedavno objavljena istraživanja pokazala su da je unos kalcija i vitamina D nadopunjen vitaminom K rezultirao većim povećanjem koštane mase u odnosu na suplementaciju bez vitamina K. Prema rezultatima jednog drugog istraživanja u skupini koja je primala vitamin K₂ došlo je do manjeg gubitka koštane mase uslijed starenja, što je pozitivno djelovalo i na jačinu kostiju. To je posebice korisno za žene nakon menopauze kada je održanje što veće razine koštane mase prioritet.

Zajedno s kalcijem, vitaminom D i magnezijem, vitamin K dodan u Strong Bones Plus može doprinijeti poboljšanju gustoće kostiju (što je glavni cilj u liječenju osteoporoze) i pomoći kod gubitka koštane mase uslijed starenja.

Dijabetes, poremećaji metabolizma i upale

Pozadina metaboličkog djelovanja vitamina K još uvijek nije do kraja utvrđena, no nekoliko nezavisnih istraživanja je pokazalo da je dodatnim uzimanjem vitamina K došlo do povećanja osjetljivosti na inzulin i poboljšanja regulacije glukoze. Vrijednosti koje upućuju na razinu upale su također bile među najnižima kod osoba koje su uzimale najveće količine vitamina K, što znači da može imati važnu ulogu u smanjenju upala.

Obnovljeni Strong Bones Plus pruža još kompleksniju zaštitu stoga predstavlja idealno rješenje za jačanje i održavanje zdravlja kostiju za sve dobne skupine.

Jeste li znali?

Kod nekih Europskih naroda broj ljudi s nedostatkom vitamina K doseže čak i 30%, a može ga još dodatno pogoršati uzimanje nekih lijekova (npr. antikoagulansi, protu­upalni lijekovi) ili čak način života. Tako je na primjer izmjerena izuzetno niska vrijednost vitamina K kod djece koja se često hrane u restoranima brze hrane.

Izvor; Calivita News

https://webshop.moj-artritis.com/strong-bones-250-kapsula

Comments powered by CComment