fbpx

Bez boli u koljenu

Pacijente su oslobodili nepodnošljive boli u koljenu bez ugradnje umjetnih zglobova. Kroz “rupice” na koljenu su im ugradili menisk donora. 

Prvi put u Hrvatskoj presadili menisk i riješili ih dugotrajnih bolova

Radi se o očuvanju zgloba koljena, a dosadašnji desetogodišnji rezultati iz centara, u kojima se ova operacija rutinski obavlja, doista su izvanredni, rekao je prim. Ivan Bojanić koji je s doc. Mislavom Jeliće po prvi put u Hrvatskoj pacijentima uspješno transplantirao menisk, piše Večernji list.

Zadovoljne pacijente, Željka Ljubelja (45) i Zdravka Tomičića (50) riješili su nepodnošljive boli u koljenu na Klinici za ortopediju KBC-u Zagreb bez ugradnje umjetnog zgloba. Kroz “rupice” na koljenu su im ugradili menisk donora koji daruju dijelove kosti koje se čuvaju u u banci kosti na zagrebačkoj Šalati. Na ovaj način kirurzi ne trebaju otvarati zglob već se sve radi “iznutra”. Ovim zahvatom, ističu kirurzi, zaokružili su operacijski program te danas obavljaju sve zahvate koji se rade u svijetu. Od sada će bez teškoća pacijente rješavati bolova koje su trpjeli hodajući i mirujući.

Izvor: Večernji list, 08.03.2011.

Comments powered by CComment

Izdvojene vijesti

Pratite nas

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter!