fbpx

Program "Pomoć u kući" kandidiran za natječaj Vijeća Europe

Pomoc-u-kuci

Projekt Pomoć u kući namijenjen je umirovljenicima, odnosno osobama starijim od 65 godina, pokrenut s ciljem pružanja pomoći starijim, nemoćnim i usamljenim stanovnicima Crikvenice.

Na poziv Uprave za demokratske institucije pri Vijeću Europe, koji provodi natječaj za europski projekt najbolje prakse 2012. godine, Grad Crikvenica je na natječaj kandidirao program Upravnog odjela za javne potrebe Pomoć u kući.

Pomoć u kući koristi 100 Crikveničana starijih od 65 godina koje u njihovim domovima posjećuju četiri gerontodomaćice, medicinska sestra i pomoćni radnik te za njih obavljaju poslove koje zbog godina ili bolesti nisu kadri obaviti. Raspon usluga je širok, od čišćenja kuće, pranja i glačanja odjeće, cijepanja drva, uređenja okućnice, zdravstvene skrbi, do dostave lijekove, ortopedskih i drugih pomagala, namirnica, kontaktima s liječnikom i slično.

Korisnici usluga su uglavnom samci, ali i parovi kojima je pomoć potrebna.

Materijalni status u ovom projektu je nebitan, jedini kriterij je da postoji potreba za pomoći. Aktivnosti se planiraju mjesec dana unaprijed, no dovoljan je poziv korisnika da netko od zaposlenih krene u pomoć.

Ukoliko projekt Pomoć u kući uđe u uži krug natječaja, ući će u međunarodni registar projekata najbolje prakse, osvojiti nagradu Vijeća Europe te biti promoviran u zemljama članicama Europske unije.

Izvor: PressCentar

Kontakt: www.crkvenica.hr

Comments powered by CComment

Izdvojene vijesti

Pratite nas

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter!