fbpx

Orašasti plodovi za zdravo srce

bademi_i_srce

Omega-3 masne kiseline u orasima mogu sniziti krvni tlak.

Šaka puna orašastih plodova može biti dobra za srce. Također, ljudi s reumatoidnim artritisom koji imaju dvostruko veći rizik od bolesti srca u usporedbi sa zdravim odraslim osobama, mogu sami odabrati orašaste plodove koje najviše vole.

Postoji dovoljno znanstvenih dokaza koji dokazuju da bademi, lješnjaci, kikiriki, pistacije i orasi zbog svojih nutritivnih kvaliteta čuvaju zdravlje srca. Većina orašastih plodova su dobri izvori vlakana, antioksidansa i nezasićenih masnih kiselina.

 

Orasi, su međutim, "neobični jer, za razliku od ostalih orašastih plodova, imaju visoki postotak omega-3 masnih kiselina," kaže dr. sc. Sheila West, nutricionistica s Pennsylvania State University. Omega-3 masne kiseline smanjuju pojavu kardiovaskularnih oboljenja. Nedavni rad dr. sc. West isto tako otkriva da orašasti plodovi mogu "opustiti" krvne žile, pa se na taj način smanjiti srčani stres. "Svakodnevna prehrana uključujući orahe ili orahovo ulje smanjuje krvni tlak i samim time rizik od posljedica stresa", kaže ona. Osim toga, sudionicima studije kojima su dodani u prehranu orasii laneno ulje značajno se smanjila razina C-reaktivnog proteina, markera upale povezanog s artritisom i srčanim bolestima.

Ostala istraživanja su pokazala da omega-3 masne kiseline u ribljem ulju ublažavaju bolove u zglobovima kod reumatoidnog artritisa, ali još nije dokazano da omega-3 masne kiseline u orasima ili lanenom ulju imaju isti učinak. "Dodavanje oraha i lanenog ulja u prehranu je dobro – ukoliko se iz prehrane izbace neke druge kalorijei masti- kod osoba s upalnim procesima" tvrdi dr. West.

Autor; Emily Delzell

Renarthro u kombinaciji s uljima bogatim omega-3-masnim-kiselinama najbolja je prirodna kombinacija protiv bolova i kronične upale. Za razliku od aspirina (Andola) Renarthro ne izaziva iritaciju želudca i druge nuspojave. 
Više o Renarthro proizvodima možete saznati ovdje https://webshop.moj-artritis.com/renarthro/renarthro-60-kapsula 

Comments powered by CComment

Izdvojene vijesti

Pratite nas

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter!