fbpx

Medicinski proizvodi

franz gruppel kl 1Holzhacker Franzbranntwein tonik i gel kozmetika je za kućnu uporabu, proizvedena po drevnoj recepturi za utrljavanje i grgljanje. Holzhacker linija proizvoda za masažu je pripravak iz čistog alkohola, ekstrakta arnike, ulja borovih iglica, mentola, kamfora i čistog vinskog destilata. Idealan za osvježenje i ublažavanje napetosti.
Upotrebljava se: u sportu, prilikom pješačenja, na putovanju, pri povećanim dnevnim naporima, za okrepljujuće masaže tijela, u brizi za bolesne i nemoćne, za osvježenje usne šupljine. Prvi osjet je rashlađivanje, čime se osvježavaju umorni, napeti mišići i time doprinosi ugodnom osvježenju.

Opširnije...
Komentiraj (3 Komentara)

Ultrazvučni uređaj malen poput mobitela mogao bi revolucionarizirati ublažavanje boli za mnoge bolesnike koji pate od artritisa.

Bolno koljenoOsobe koje pate od artritisa znaju kako je kronična upala zglobova gotovo nemoguća za tretirati, te se svakodnevno bore s boli. Uzimanje lijekova za kontroliranje boli nešto je s čime se konstantno susreću, a često upravo ti lijekovi ostavljaju negativne posljedice na njihovo zdravlje.
Međutim, stručnjak biomedicinskog inženjeringa na Sveučilištu Cornell razvio je ultrazvučni uređaj koji im može dati rezultate kod kuće. Za razliku od skupih i dugotrajnih posjeta liječniku i terapija koje se provode u rehabilitacijskim centrima, bolesnici će moći sami sebi administrirati terapiju, gdje god požele.

Opširnije...
Komentiraj (0 Komentara)

magnetna_narkuvicaBakrene i magnetne narukvice ne mogu ublažiti bolove i oticanje izazvano reumatoidnim artritisom, pokazalo je najnovije američko istraživanje.

Pružaju jedino placebo učinak.

Reumatoidni artritis kronična je bolest bez lijeka. Određenim porehrambenim navikama, redovitim vježbanjem i radom "na sebi“, ona se može držati pod kontrolom, ali se ne može izliječiti, s obzirom na to da je riječ o autoimunoj bolesti.

Opširnije...
Komentiraj (0 Komentara)

Glukozamin, kondroitin sulfat i njihova kombinacija u liječenju boli pri osteoartritisu koljena

Osteoartritis je degenerativna zglobna bolest, nepoznatog uzroka, u kojoj dolazi do uništenja hrskavice i promjena na kostima oko zgloba i naposljetku poremećaja u pokretljivosti samog zgloba. To je ujedno i najčešća zglobna bolest u općoj populaciji. Procjenjuje se da pogađa više od 20 milijuna Amerikanaca, a očekivanja su da će se te brojke u narednih 20 godina i udvostručiti. Simptomi bolesti kao što su bol u zglobovima, oteklina, ukočenost  i  ograničena pokretljivost zgloba znatno utječu na kvalitetu života pojedinca. Današnja terapija uglavnom je simptomatska i odnosi se na liječenje boli, a ne samog uzroka bolesti. Najviše se koriste analgetici i nesteroidni protuupalni lijekovi, međutim njihovo djelovanje nije potpuno, ne djeluju na sve simptome bolesti već samo otklanjaju bol a isto tako je upitna i sigurnost njihova dugotrajnog korištenja u pogledu kardiovaskularnih i gastrointestinalnih nuspojava.

Opširnije...
Komentiraj (0 Komentara)

Texup_izgled

TexUP bandaža je nastala kao rezultat mnogobrojnih međunarodnih istraživanja vezanih uz nove materijale pogodne za istraživanje svemira i svemirske industrije. Učinkovitost  i djelovanje TexUp proizvoda potvrđeni su i na mnogim međunarodnim zdravstvenim institucijama.

Platina, titan i aluminij sačinjavaju 75% materijala od kojeg je TexUP izrađen, navedeni elementi međusobnom interakcijom emitiraju energiju do 14 mikrona valne duljine izrazito duboke penetracije. Ista energija utječe na veze vodika i kisika u molekuli vode u tjelesnoj tekućini pospješuje vibracije molekula i daje im naboj. Kao posljedica molekule vode rezoniraju i brže reagiraju i vežu se sa ostalim tvarima,  brže prodiru kroz stanične membrane bez gubitka energije, i na taj način pospješuju izmjenu tvari na staničnom nivou.

Opširnije...
Komentiraj (2 Komentara)