fbpx

Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Indeks Članka

Texup_izgled

TexUP bandaža je nastala kao rezultat mnogobrojnih međunarodnih istraživanja vezanih uz nove materijale pogodne za istraživanje svemira i svemirske industrije. Učinkovitost  i djelovanje TexUp proizvoda potvrđeni su i na mnogim međunarodnim zdravstvenim institucijama.

Platina, titan i aluminij sačinjavaju 75% materijala od kojeg je TexUP izrađen, navedeni elementi međusobnom interakcijom emitiraju energiju do 14 mikrona valne duljine izrazito duboke penetracije. Ista energija utječe na veze vodika i kisika u molekuli vode u tjelesnoj tekućini pospješuje vibracije molekula i daje im naboj. Kao posljedica molekule vode rezoniraju i brže reagiraju i vežu se sa ostalim tvarima,  brže prodiru kroz stanične membrane bez gubitka energije, i na taj način pospješuju izmjenu tvari na staničnom nivou.

 • pospješuju krvotok
 • pospješuju oksigenacija
 • pospješuju eliminaciju toksina
 • posljedično pospješuju biološke procese u ljudskom tijelu.

texupDizajnirana je da iskoristi maksimalni potencijal tri prirodna elementa sadržana u Nexus® vlaknu patentirane strukture PLATINA-TITAN-ALUMINIJ. Sastav TexUP bandaže  je slijedeći:

 • Nexus® fibre klas A - 75%
 • Nylon - 21%
 • Elastam - 4%

TexUP proizvodi nemaju nuspojava. Odobreni su od strane Američke agencije za hranu i lijekove ( US Food and Drug Administration).

TexUP djelovanje:

 • Protuupalno
 • Analgetsko
 • Smanjuju otekline i iscrpljenost
 • Poboljšava cirkulaciju
 • Održavaja i poboljšava stanično disanje te pravilan metabolizam u stanicama
 • Antibakterijsko i termoregulacijsko djelovanje
 • Pomaže slabim ili oštećenim zglobovima i mišićima
 • Skraćuje fazu oporavka i smanjuju umor

TexUP proizvodi su idealan izbor:

 • Za ublažavanje bolova kod upale mišića i tetiva
 • Kod bolova u zglobovima ili otećenosti zglobova
 • Rehabilitacije povreda
 • Ublažavanja simptoma artritisa
 • Ublažavanja simptoma reume
 • Ublažavanja simptoma ischiasa

Način uporabe:

Preporučuje se dulje korištenje TexUP proizvoda po danu i/ili noći u slučaju neprekidnih bolova, prilikom i/ili nakon fizičkih aktivnosti, na početku otjecanja, upale mišića i iscrpljenosti. Na djelovanje ovog proizvoda ne utječe stalno korištenje i pranje.


texup_proizvod

TexUP bandaža može se primijeniti kod slijedećih stanja: 

Koljeni zglob – ARTROZA

Artroza je degenerativna bolest zglobova, proizlazi iz reakcije okolnih kosti i zglobne čahure, a vezana je na propadanje zglobne hrskavice.Kao posljedica javljaju se: bol, umor i ograničena gibljivost. Uobičajena terapija je ograničenog dometa, svodi se najčešće na primjenu analgetika za ublažavanje boli, te fizikalnu terapiju (bazen s toplom vodom). No, novija saznanja upućuju na primjenu energetske medicine, čime se poboljšava cijeljenje hrskavičnog tkiva i blokira bol.

Najbitnije je zaštititi koljeno od daljnjeg produbljivanja simptoma artroze, čime primjena TexUP bandaže za koljeno dobiva dodatni značaj.

Lakat – Teniski lakat

Teniski lakat je stanje u području lakta koje nastaje zbog oštećenja tetiva mišića koji ispužaju šaku i prste, a uzrok su kronični podražaji zbog učestalog ponavljanja određenih pokreta ili jednokratna trauma. Kao posljedica javlja se bol koja može biti konstantana i vrlo jaka, te osjetljivost na dodir u podrućju lakta. Najčešći oblici sanacije su: odmor, ledeni oblog, imobilizacija ortozom, te suzbijanje boli i upale, fizikalna terapija.

Primjenom TexUP lakat, postiže se idealna terapija i saniranje posljedica teniskog lakta, te daljnja prevencija.

Rameni pojas/Bolno rame

Bol u ramenu nastaje kao posljedica određene traume, bilo da se radi o naglom dizanju teških predmeta ili bol može biti prenesena iz vratne kralježnice. Rame je najgibljiviji zglob ljudskog tijela, te bez obzira na to što nije pod stalnim opterećenjem, sile koje djeluju na njega su značajne. Zbog toga je izrazito podložan raznim ozljedama koje prate i različita bolna stanja. Bolno rame se učestalo javlja kod muškaraca iznad 40 godine života nakon određene fizičke aktivnosti uz karakterističan bolni luk tijekom pokreta. Sanacija u akutnoj fazi je u prvom redu usmjerena na smanjivanje boli uporabom protuupalnih lijekova, primjenu hladnih obloga, te fizikalna terapija, magnetoterapija, uporaba različitih struja i laseroterapija, kineziterapija, terapija u bazenima i sl.

Sanacija uporabom TexUP ramenog pojasa uspješno će ublažiti postojeća bolna stanja, skratiti fazu oporavka, te spriječiti daljnje produbljivanje započetih promjena izazvanih traumom.

TexUP rameni pojas dolazi u dvije veličine:

M – uglavnom namijenjen ženskoj populaciji.

L – namijenjen krupnijim osobama. 

Lumbalna kralježnica – križobolja

Križobolja je posljedica degenerativne promjene u predjelu lumbosakralne kralježnice, promjene u intervertebralnim diskusima, te smanjene elastičnosti tkiva uslijed smanjenja vode u diskusu. Krajnji ishod navedenih promjena klinički se očituje kao lumboishialgija ili išijas. Osoba koja boluje od križobolje osjeća bol, pretjeranu miruje zbog straha od boli, što opet uzrokuje atrofiju mišićne mase.

Sanacija primjenom TexUP lumbalnog pojasa, umanjuje se bol i ubrzava cijeljenje ruptura tetiva i mišića, te osigurava lagana imobilizacija lumbalnog dijela kralježnice.

Nožni zglob – ISTEGNUĆE (distorzija)

Istegnuća su ozljeda ligamenta i zglobne čahure, ali zglobna tijela ostaju u pravilnom položaju. Iščašenja su neprirodan položaj zglobnih tijela. Oba stanja uzrokuju oticanje i bol. Uobičajena sanacija su hladni oblog te imobilizacija elastičnim povojem ili bandažom.

Sanacija primjenom TexUP bandaže za gležanj, postiže se lagani imobilizacijski učinak, liječe se posljedice istegnuća aktivnom komponentom bandaže čime se poboljšava zacijelivanje te se umanjuje bol. 

Comments powered by CComment

Pratite nas

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter!

Please enable the javascript to submit this form